Cursussen Italiaans
Bemiddeling
Contacten met India
Contact

Cursussen in Italie

 

Sinds 2008 geeft ons bedrijf ook cursussen Italiaans in Italië. De cursussen worden gegeven in een klein middeleeuws dorpje “Sologno”, in de Appenijnen (Appennino Tosco Emiliano).

Sologno ligt in een nog amper door toeristen ontdekt berggebied, midden in de Apennijnen, op de bergrug tussen de landstreken Emilia Romagna en Toscane. De streek is bekend om haar rust, bergwandelingen en culinaire tradities. Daarnaast is het mogelijk om bekende steden als Bologna, Reggio Emilia, Lucca, Pisa en Parma vanuit Sologno te bezoeken.

In dit dorpje bieden wij lessen Italiaans voor beginners en gevorderden. In een groep van maximaal 6 studenten krijgt u een week les in Italiaans van Arianna Ferrarini, een ervaren docent Italiaans. Tevens geeft de cursus een blik in de Italiaanse cultuur. In overleg met de klant wordt een programma samengesteld, waarbij naast het volgen van lessen ook plaats is voor ontspanning en kennismaking met de Italiaanse cultuur.

Voorbeeld programma

De cursusweek loopt van zondagmiddag tot en met vrijdagavond.

Iedere ochtend zullen 4 lesuren worden gegeven van 55 minuten. Na de gezamenlijke lunch zal ruimte zijn voor 2 uur zelfstudie, waarbij de docent aanwezig is voor vragen en ondersteuning. Indien het weer het toelaat (en die kans is in het zonnige Italië vrij groot) zal i.p.v. een lunch een picknick worden georganiseerd, waarna de zelfstudie in de vrije natuur kan plaatsvinden.

In de namiddag zullen excursies worden georganiseerd in de nabije omgeving. Er zijn daarbij vele mogelijkheden zoals een wandeling door Sologno, een bezoek aan een kaasmakerij (Parmiggiano Reggiano), een wijnmakerij (Lambrusco), een bezoek aan pittoreske dorpjes zoals Ligonchio en Nismozza, een bergwandeling, een bezoek naar de kastelen van Carpineti, Rossena en de borgo van Vercallo, een bezoek aan de fonti van Poiano en de Gessi Triassici.

Op donderdag is er een afwijkend programma. Dan zal in de ochtend de plaatselijke markt van Villa Minozzo worden bezocht. De cursisten kunnen daar hun opgedane kennis van de Italiaanse Taal gebruiken om de etenswaren te kopen voor het gezamenlijk te bereiden typisch Italiaanse diner in de avond. De lesuren worden dan naar de middag verschoven.

Logies en Culinaria

U overnacht in een van de plaatselijke hotels of pensions. In overleg met u zal een locatie naar uw wensen worden uitgezocht. In Sologno kunt u kiezen uit eenvoudige pensions “Bed & Breackfast Il Sottobosco” of “Ostello La Scuola” 

La prima Colazione (het ontbijt), Il Pranzo (de lunch) kunnen worden genoten in het hotel (afhankelijk van de keuze) of in het plaatselijke restaurant “La Terrazza”. Een restaurant waar de typische keuken van deze regio wordt geserveerd.

Voorbereiding op de cursus

Er worden cursussen voor beginners en voor gevorderden georganiseerd. Vooraf aan de cursus worden in Nederland intake gesprekken georganiseerd, waarbij de cursisten hun wensen en doelen ten aanzien van de cursus kunnen aangeven. Tevens zal de docent het “kennisniveau” van de cursist beoordelen.

Om de effectiviteit van de cursusdagen in Italië te verhogen, worden in Nederland een dagdeel georganiseerd waarbij de docent het lesprogramma zal uitleggen en een eerste les zal geven in de Italiaanse taal.

De reis

De reis naar en van Italië is niet in ons arrangement inbegrepen. Met de auto bedraagt de reisafstand van Utrecht naar Sologno circa 1.250 kilometer.

Wilt u per vliegtuig reizen dan is het aan te bevelen een vlucht naar Bologna, Bergamo of Milaan te boeken. Vandaar kunt u per trein naar het station van “Reggio Emilia”. In overleg kunnen wij u ophalen van dit station en vervoeren naar uw hotel.

De kosten

De kosten van de taalcursus bedragen € 580,- per cursist. In deze prijs zijn de volgende zaken begrepen: Taalcursus (intake, cursusuren, begeleidingsuren en schoolboeken), lunch (maandag t/m vrijdag) en diner op de donderdag, kosten uitstapjes (vervoer en entree) gebruik lesruimte inclusief versnaperingen zoals koffie, thee en frisdrank.

De kosten voor logies varieren, afhankelijk van de keuze van het hotel of pension. Een overnachting in het plaatselijke “Ostello La Scuola” kost ca. € 20, - euro per nacht, waarbij er een prijsafspraak is gemaakt het nabij gelegen restaurant voor het diner (€ 12,-) en ontbijt (€ 3,-).

De reiskosten naar Sologno zijn niet in bovengenoemde prijs inbegrepen.

Indien cursisten willen worden afgehaald op het station van  “Reggio Emilia”, zal hiervoor een bijdrage van € 45,- per rit worden gevraagd (bij meer deelnemers worden de kosten gedeeld).

Linken naar andere Websites

Om een goede impressie te krijgen van de omgeving van sologno kunnen we u verwijzen naar de volgende websites:

www.sologno.it

www.sologno.com

www.parcoappennino.it

appenninoreggiano.it

HomeInfo nederlandsInfo in Italiano